deBasis

creëren met de kracht van het denken

Wat zijn de drie principes waarop onze begeleiding gebaseerd is?

Mind (Universele Levensenergie)

Mind is de intelligentie achter alle leven. Het is de vormloze Universele Energie die de basis is van alle creatie. Van hieruit krijgt alles vorm.

Wat houdt dat voor jou in? Als je begrijpt wat Mind betekent, weet je ook dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. We komen immers voort uit dezelfde energie. Aangezien iedereen een deel is van Mind heeft iedereen, ook jij, de mogelijkheid om die oneindige intelligentie te gebruiken om een leven vol harmonie, liefde en begrip te creëren voor jezelf en in relaties met iedereen om je heen. Je hebt de intelligentie en de kracht in je om met wijsheid te reageren op welke uitdaging er ook in je leven speelt.

Thought (Het Denken)

Het Denken is de energie die de creatie mogelijk maakt. Wat we creëren met de kracht van het denken is onze mentale activiteit, onze persoonlijke gedachten. Meningen, herinneringen, oordelen, beschuldigingen, opwinding en compassie zijn maar een paar voorbeelden van wat we allemaal kunnen creëren in onze geest via de kracht van het Denken.

Wat houdt dat voor jou in? Als je begrijpt wat het Denken inhoudt, weet je dat dit de kracht is waarmee je al je ervaringen van het leven creëert. Meestal geven mensen hun omstandigheden de schuld van het creëren van een bepaalde ervaring in henzelf (‘mijn baan is stressvol’). Begrip van het Denken laat ons zien dat wijzelf degenen zijn die de ervaring van onze levensomstandigheden creëren. Dus het is niet onze partner, ons werk of zelfs maar wijzelf die ons irriteert, het is de manier waarop we denken over deze factoren die de irritatie oproept.

Het feit dat jouw ervaring voortkomt uit de kracht van je denken, betekent niet dat het hier gaat over je best doen om je gedachten te veranderen door positief te denken of door affirmaties te gebruiken. In plaats daarvan vertelt het feit van het Denken ons gewoon waar onze ervaring in elk moment vandaan komt. En het is het begrijpen van dit simpele, maar allesomvattende feit wat de veranderingen die je wenst teweegbrengt.

Consciousness (Bewustzijn, Ervaren)

Het Bewustzijn maakt het mogelijk om te ervaren wat je via het Denken hebt gecreëerd. Het Bewustzijn brengt tot leven wat je denkt. Zodra je een gedachte creëert, maakt het Bewustzijn een complete ervaring van die gedachte voor jou via je biochemie, fysiologie, emoties en daaruit volgend gedrag.  Dus als je een zorgelijke gedachte hebt, schetst het Bewustzijn voor jou een wereld die helemaal in lijn is met die gedachte. Een wereld vol zorgen.

Wat houdt dat voor jou in? Het Bewustzijn is het spirituele principe dat jou je gedachten laat ervaren. Het zorgt ervoor dat jouw Denken voelt alsof het echt is. Dus als je denkt dat je partner of je baan je dwars zit, zorgt het Bewustzijn ervoor dat je dit in alle vezels van je lijf voelt. Het voelt niet alsof je gedachten je dwars zitten, maar toch is dat zo. Begrijpen hoe het Denken en het Bewustzijn zo’n levensecht beeld maakt van jouw omstandigheden, zal je helpen de vrijheid te krijgen om te denken wat je wilt over een bepaald onderwerp. Je zult steeds makkelijker een perspectief vinden dat minder reactief en meer begripvol is.

Hoe dieper je begrip van de drie principes wordt, hoe meer vaardigheden je zult krijgen die je helpen in alle aspecten van je leven. Of het nu om je werk, je relaties of om jezelf gaat. Je kunt vergevingsgezinder zijn, meer rekening houden met jezelf en anderen, meer waardering hebben en met meer liefde en begrip handelen. Door inzicht in de drie principes zul je jezelf niet langer verliezen in je emoties wanneer het leven moeilijk lijkt. Je zult daarentegen nieuwe, creatieve manieren vinden om te denken en zo jezelf helpen makkelijker om te gaan met alle gebeurtenissen die in je leven plaatsvinden.

 

Frequently Asked Questions 3P  »